Geaccrediteerd
Relevante eindpunten in klinische studies naar vroegstadium kanker
1,5 uur
2 accreditatiepunten
Omdat de focus in het onderzoeken en behandelen van kanker steeds vaker naar de vroegstadiumfase verschuift, hebben we een nieuwe e-learning opgezet die ingaat op de veranderingen die dit met zich meebrengt. Zo vergaart u nieuwe inzichten in de verschillende perspectieven op genezing van kanker, in relevante studie-eindpunten bij vroegstadium kankerbehandeling en in methodologische uitdagingen bij huidige klinische studies.
Naast het bepalen van de effectiviteit van behandelingen met de gouden standaard Overall Survival (OS), verkent de e-learning ook andere relevante eindpunten zoals Disease Free Survival (DFS), Event Free Survival (EFS) en Recurrence Free Survival (RFS) in (neo-)adjuvante studies waar genezing het doel is.
Laatste kennis
Voor longartsen en oncologen, maar zeker ook voor de verpleegkundig specialist, dermatoloog, uroloog, chirurg, gynaecoloog en ziekenhuisapotheker, is het van belang om kennis op te doen over de nieuwste studieresultaten en behandelmogelijkheden voor de behandeling van vroegstadium kanker. Hoe wordt de keuze voor een bepaalde behandeling bij vroegstadium (long)kanker gemaakt, welke opties en ontwikkelingen zijn er? Welke overwegingen neem je mee?
In deze e-learning delen vooraanstaande experts, waaronder Prof. Egbert Smit (longarts, LUMC), Dr. Michiel van der Heijden (oncoloog, NKI) en Dr. Sjoerd Elias (epidemioloog, UMC Utrecht), inzichten over het behandeldoel, klinisch relevante eindpunten en methodologische uitdagingen bij vroeg stadium kanker.
De e-learning is verdeeld in 3 hoofdstukken:
- Behandeldoel bij vroegstadium kanker
- Klinisch relevante eindpunten bij vroegstadium kanker
- Studiedesign bij vroegstadium kanker
Voor wie?
Deze e-learning is bedoeld voor oncologen, longartsen, dermatologen, urologen, gynaecologen, chirurgen, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere professionals in de gezondheidszorg die betrokken zijn bij het behandelen van mensen met kanker.
Accreditatie is toegekend door ABAN (cluster 2) en NVZA voor 1,5 punt en door VSR en V&VN voor 2 punten.
Bovendien wordt de e-learning door andere deelnemers gewaardeerd met een 4,1 van de 5!
NL-NON-02583
Ontmoet de sprekers
Prof. Dr. Egbert Smit
Longarts, LUMC
Dr. Michiel van der Heijden
Oncoloog, NKI
Dr. Sjoerd Elias
Epidemioloog, UMC Utrecht
Inge Diepman
Moderator